Élettani hatások 

 

A szervezet egészét tekintve jelentős szerepe van a méregtelenítő folyamatokban. Képes megelőzni a belső és külső gyulladásokat, segíti a sebgyógyulást és a kötőszöveti regenerációt, javítja a szellemi- és lelki teljesítőképességet. Alkalmazható anyagcserezavarok, emésztési-, vérnyomás problémák, cukorbetegség esetén. Különösen ajánlott tisztító-méregtelenítő, salaktalanító kúrákhoz -  öngyógyító erők aktiválásához. Ezen hatások eredményessége a sóoldat-ivókúra használatával fokozható.

A Himalája kristálysó a tisztasága miatt sóoldat készítéséhez is felhasználható.

 

A sóoldat elkészítésének menete: 

A 26%-os sót tartalmazó telített sóoldatot más néven sole-nak hívják. 1 kg kristálysó feloldásához kb. 3 - 3,5 l víz szükséges. Ez a mennyiség 2 fő részére mindennapi fogyasztás, használat mellett 3-5 hónapig elegendő. 

Töltsön egy átlátszó falú üvegbe 1/3 rész Himalája kristálysót, majd töltse fel desztillált vagy ionkezelt vízzel. Időnként a vizet meg kell keverni, hogy a sóoldat koncentrációja az üvegben egyenletes legyen. Néhány órán belül az oldódás befejeződik. Az oldat addig tekinthető telítettnek, amíg abban feloldatlan sókristályok láthatók. Az elkészült 26 %-os sóoldat étkezésnél ízesítésre, valamint ivókúrákhoz egyaránt használható.

Tegyünk egy teáskanálnyi sóoldatot 1 liter szénsavmentes ásványvízbe, amit a nap folyamán egyenletesen elosztva megiszunk. Az így nyert dúsított ásványvíz kedvező hatással van minden szervünkre és életfolyamatainkra is. Beállítja az egész napi elektrolit háztartásunkat, és régi nátrium-klorid okozta lerakódások oldódnak fel vele.

Ha ennél intenzívebb kúrát szeretne, akkor a kész 26%-os sóoldatból egy teáskanálnyit tegyen egy pohárba és töltse fel jobb minőségű szénsavmentes ásványvízzel. Ezt a sóoldatot igya minden reggel éhgyomorra, de mindig szobahőmérsékletű vizet használjon, hogy a szervezetnek ne kelljen a hőkiegyenlítésre energiát fordítania! Az éhgyomorra megivott oldat segíti az éjszaka kiválasztott és felgyülemlett salakanyagok kiürülését, így minden napot „tiszta lappal” kezdhetünk, ami megkönnyíti szervezetünk optimális működését. A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül fenntartani a kristálysó rezgésmintáját.

Akinél a salaktalanítás ettől a mennyiségtől nagyon hevesen indul meg, az eleinte csak kis mennyiséget igyon, ügyelve a bőséges vízbevitelre és fokozatosan emelje a só mennyiségét. A felsorolt élettani hatások az ivókúra alatt  válnak hatékonyabbá.

Gyerekeknél és csecsemőknél néhány csepp elég a sóoldatból.

Az oldat steril, benne sem gombák, sem csírák vagy baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható.

Táplálkozásunkba iktatva segíti a kiegyensúlyozott és egészséges étrend kialakítását.