Himalaya Fürdősó 

 

A Himalájából származó fürdősó 250 millió éves tengeri só, nagy nyomás alatt a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen kristályosodott át. A Himalája só a legértékesebb formája a természetes ásványi sóknak.

A Himalaya Fürdősó minden bőrtípusra egyaránt alkalmazható:

- száraz bőrnél a só lezárja a bőr felületét, és bent tartja a nedvességet anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, így azok tovább tudnak lélegezni

-zsíros bőrnél harmonizálja a faggyútermelést, pattanásos bőrnél segít egyensúlyba hozni a hormonháztartást.

A fürdősó serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal pedig frissebbé varázsolja a bőrt.

 

 

A Himalaya Fürdősó rendszeres használata jelentősen méregteleníti a szervezetünket, erősíti az immunrendszert, segít megőrizni a bőr szépségét és egészségét.

 

Méregtelenítő sófürdő:

Egy 30 perces só fürdő hatása 3 napos méregtelenítő kúrának felel meg. A sófürdő koncentrációja legalább 1-3% -os legyen (1%= 100l vízhez 1kg sókristály, 3%=100l vízhez 3kg sókristály). Normál méretű fürdőkádnál (kb. 100 l) minimum 1kg fürdősó ajánlott, magasabb koncentráció esetén nagyobb a méregtelenítő hatás.

A fürdősót tegye a fürdőkádba és engedjen rá kevés forró vizet. Ha a só feloldódott, töltse fel a kádat a kívánt vízmennyiséggel. A víz maximum 37-38°C-os legyen, hogy ne terhelje túl a szívét. Bőrét kíméli, testét, lelkét megnyugtatja. Ne használjon se fürdőhabot, se szappant. A fürdés időtartama legalább 20-30 perc legyen. Fürdés után ne öblítse le a testét. Itassa le bőréről a vizet vagy hagyja megszáradni. Pihenjen fél órát. Ne használjon testápolót.

Alkalmazható továbbá méregtelenítés, alvászavarok, pikkelysömör, stressz, krónikus bőrpanaszok, nőgyógyászati problémák: hüvelygomba, folyás, hüvely szárazság (naponta 3%-os ülőfürdő), repedezett bőr esetén.

A sófürdő salaktalanító hatása újhold idején a leghatékonyabb, teliholdkor pedig optimális ásványianyag-felvétel érhető el.

 

 

Himalaya Sószappan

A Himalaya Sószappan 100% Himalája kristálysóból áll, adalékanyagot nem tartalmaz. A sószappan rendszeres használata elősegíti a bőr sav-bázis háztartásának, és az egyénnek megfelelő pH-érték helyreállítását - a leggyakoribb esetekben a bőr regenerálódása is tapasztalható, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A Himalaya Sószappan használata minden bőrtípusra egyaránt alkalmas:

Száraz bőrnél: a só lezárja a bőr felületét, és bent tartja a nedvességet anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, így azok továbbra is tudnak lélegezni.

Zsíros- pattanásos bőrnél: harmonizálja a faggyúmirigyek működését - így különösen ajánljuk a pubertás kori pattanások megjelenésekor.

A sószappan alkalmazása :

A sószappan használata előtt a bőrfelületet hagyományos módon kell megtisztítani a szennyeződésektől, ezt követően vegye a tenyerébe a sószappant és nedvesítse meg. Rövid dörzsölés után a tenyerében magas koncentrációjú sóoldat keletkezik, ezzel a sóoldattal a korábban már megtisztított bőrfelületet át kell mosni. Végezetül a megtisztított felületet hagyja magától megszáradni, ne törölközzön meg. A sószappan használata után kérjük ne használjon kozmetikumokat, testápolót, arcszeszt, stb.

 

Figyelmeztetés:

Kérjük ügyeljen arra, hogy a sóoldat szembe ne kerüljön. A sószappan alkalmazása során kezdetben előfordulhat csípő, égető érzés a bőr felületén, ezt a bőr irritációja okozza, megközelítőleg 2-5 perc elteltével a kellemetlen érzet megszűnik. Természetesen, amennyiben nehezen elviselhető ez az érzés, öblítse le a bőrét és az érzet szinte azonnal kellemesebbé válik. Frissen gyantázott, nagy testfelület esetén használatát nem javasoljuk, mivel az égető érzés nagy felületen kellemetlen lehet. A bőrét közvetlenül a sószappannal ne dörzsölje, mert az apró karcolásokat okozhat. A sószappan kezdeti használata során előfordulhat, hogy testén még több pattanás-gyulladás keletkezik. Ne ijedjen meg, ez a méregtelenítés jele. Kérjük, hagyja regenerálódni bőrét. Ha a használat megkezdése után 1-2 héttel bőre állapota nem javul, kérjük forduljon szakemberhez és a sószappan használatát függessze fel, és csak abban az esetben folytassa, ha már ismét javasolt.

Amennyiben bőrbetegségben szenved, a sószappan használata előtt kérje ki szakember véleményét.

 

További felhasználási lehetőségek:

- Herpesz esetén: a sószappanból nyert sóoldattal kenje be a beteg bőrfelületet naponta több alkalommal, a tapasztalatok alapján 2-3 napon belül a seb szinte teljes mértékben elmúlik.

- Rovarcsípések esetén: a sóoldat használatát javasoljuk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kellemetlen, égető-viszkető érzés alábbhagy.

- Borotválkozás után: a borotválkozás végeztével, ha az arcot bekeni a fent említett sóoldattal, az after shave is elhagyható.

Ha megvágta magát borotválkozás során, a sószappant közvetlenül nyomja a vágás helyére és várjon ½-1 percet - természetesen először kellemetlen, csípős érzés lesz, ám a vérzés szinte azonnal abbamarad, és ily módon a seb is fertőtlenítésre került.