Só Sütőlap

 

Ez a megoldás a sütés-grillezés ”új” alternatívája. Bár a sóágyon sült étel a régi konyhák kedvelt megoldása volt, mára valahogy feledésbe merült. Ezzel a megoldással mi csak fel szeretnénk támasztani a régi gasztronómia egy kis részét XXI. Századi köntösben. Az eljárás rendkívül egyszerű, tiszta és egészséges!

Helyezzzük a só sütőlapot a sütőbe, a tűzhelyre, grillezésnél közvetlenül a parázs fölé egy rácsra. Felhevítés után helyezzük rá a vékony szeletre vágott húst, zöldséget vagy halat, és folyamatos forgatás mellett süssük át a kívánt mértékig.

Zöld fűszerek hozzáadásával tovább fokozható az ízharmónia. Az étel elkészítése után nedves törlőkendővel tisztítsuk meg a felületét, így a sütőlap még számtalanszor felhasználható.

 

 

 

Jó étvágyat kívánunk!