Himalaya SzaunaSó 

 

 

 A Himalája-hegységből származó szaunasó 250 millió éves tengeri só, amely nagy nyomás alatt a hegy mélyében, minden környezeti szennyeződéstől mentesen kristályosodott át – ezáltal egyedülállóan nagy mennyiségű ásványi anyagot és nyomelemeket tartalmaz.

A Himalája só a legrégebbi formája a természetes ásványi anyagoknak. A só a bőrre jótékonyan hat, és lehetővé teszi, hogy képes legyen önmagától regenerálódni. Bőrünk a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, mely fontos védő szerepet tölt be, óvja szervezetünket a környezet toxikus hatásaitól. Az orvostudomány komoly bőrbetegségek esetén is gyakran fordul sóterápia alkalmazásához.

A csomagolásban található Himalaya SzaunaSó használata minden bőrtípusra egyaránt alkalmas:
– száraz bőrnél a só lezárja a bőr felületét, és bent tartja a nedvességet anélkül, hogy eltömítené
a pórusokat, így azok továbbra tudnak lélegezni.
– zsíros-pattanásos bőrnél harmonizálja a faggyúmirigyek működését.

A rendszeres, helyes szaunázás pihentet, bőr- és izomtornát végez, méregteleníti a szervezetünket, erősíti az immunrendszert, valamint segít megőrizni bőrünk szépségét és egészségét.
A só és a szauna együttes használata fokozottan jótékony hatású.

 

 

 

 

A SzaunaSó alkalmazása:

-  Szaunázás közben, a verejtékezés megkezdődése után, a csomagban lévő kristálysóval alaposan masszírozzuk át testünket, amíg a sókristályok teljesen feloldódnak a bőrön. Az első dörzsölések segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában – akár egy bőrradír (peeling), majd a további só felvitelekor az így szabaddá vált bőrpórusokon keresztül részben felszívódik, amely néhány perc elteltével kezdi el kifejteni jótékony hatását. A szaunázás végeztével, tusolás után – szappan vagy tusfürdő használata nélkül – bármelyik általunk kedvelt lehűlési technikával hűljünk le, pihenjünk 15-20 percet. Ezt követően folytadódhat a szaunázás, ám ekkor már a Himalaya SzaunaSó használata nélkül adjuk át magunkat az élvezetnek.

-  A szaunasó alkalmazásának további lehetősége a párologtatás: 
Készítsünk 1–3 %-os sóoldatot a szaunadézsában – 2 liter vízben 20–60 g szaunasó feloldása szükséges – majd fokozatosan öntsük a forró kövekre. Az így nyert gőzben elemi állapotban találhatóak meg az ásványi anyagok. A sóoldat párologtatásának köszönhetően a szaunatérben megnövekszik a negatív töltésű ionok koncentrációja, ami jótékonyan hat szervezetünkre.Tiltás:
Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedés esetén a szauna használata orvosilag nem ajánlott. Kérjük, ne alkamazzák friss borotválkozás – gyantázás után a bőr felületén, továbbá nyílt sebek felülete is kerülendő. Túlzottan érzékeny bőr esetén nem ajánljuk a termék bőrön történő alkamazását. Amennyiben a használat során bármilyen rendellenességet észlel a bőrén, kérjük ne folytassa a termék alkamazását, amíg bőrgyógyász szakorvossal nem egyeztetett.